Blog

  • Home
  • Top Clinics
  • 5 Klinik Terbaik Bagi Rawatan Suntikan ‘Keloid’ Di Kuala Lumpur

5 Klinik Terbaik Bagi Rawatan Suntikan ‘Keloid’ Di Kuala Lumpur

Malaysia merupakan sebuah negara yang terkenal dengan iklim Khatulistiwa, pantai yang jernih serta rakyat berbilang kaum. Namun demikian, bukan itu sahaja yang Malaysia menawarkan kepada kita. Kuala Lumpur, yang merupakan ibu negara Malaysia terkenal dengan perkembangan dalam bidang estetik.

Salah satu rawatan yang ditawarkan ialah rawatan suntikan ‘keloid’. Sejak rawatan ini diperkenalkan ke mata dunia, permintaannya semakin meninggi sahaja. ‘Keloid’ merupakan sejenis parut yang telah mengalami pembesaran selepas kerosakan pada kulit. Selepas rawatan ini diperkenalkan, parut dapat dihilangkan dengan suntikan steroid. Rawatan ini sekarang dilakukan di seluruh dunia. Sekarang ini, Kuala Lumpur boleh dikatakan sudah menjadi sebuah tapak untuk rawatan suntikan ‘keloid’ di Asia Selatan kerana terdapat banyak klinik yang menyediakan perkhidmatan ini tetapi sini kami telah senaraikan hanya lima klinik terbaik di sekitar Kuala Lumpur.

image

KLINIK ESTETIK NEXUS

80 reviews

Alamat: LG 10, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

No Telefon:  +6017-2163 569 / +60321635699

Mengenai Klinik Nexus

Bertempat di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur, ia merupakan salah sebuah klinik yang terkenal bagi rawatan suntikan ‘keloid’. Rawatan ini mampu menghilangkan parut ‘keloid’ tersebut secara tetap.

Doktor di Klinik Nexus

  1. Dr Jasmine Ruth (MBBS, Diploma dalam Perubatan Estetik, Lesen Antarabangsa dalam ‘Stem Cell Therapy’, Sijil dalam Terapi Hormon, Injector dalam Kesihatan Seksual Lelaki) merupakan seorang pakar dalam bidang estetik dan juga beliau memperkenalkan Klinik Nexus ke mata dunia. Ramai klien dari dalam dan luar negara mencari beliau bagi sebarang masalah estetik yang dihadapi.
  2. Dr Preetha mendapat ijazah pertama beliau dalam bidang Sains dan Genetik dari Universiti Malaya, BSc (Hons) 2002. Beliau merupakan antara doktor yang terbaik dalam bidang estetik yang melibatkan Botox di Kuala Lumpur.

Galeri

Testimoni

"Perkhidmatan yang ditawarkan di klinik ini sememangnya sangat baik dan saya sarankan orang lain di luar sana untuk datang ke klinik ini untuk rawatan suntikan ‘keloid'."

Siti R.

image

KLINIK MEDIVIRON UOA

63 reviews

Alamat: LG 9, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur
No Telefon: +603-2163 5888

Mengenai Klinik Mediviron UOA

Klinik ini merupakan antara klinik yang termahsyur di Kuala Lumpur bagi rawatan suntikan ‘keloid’. Ia mempunyai senarai klien yang ramai dari seluruh negara. Selalunya antara perkhidmatan yang terkenal di klinik ini mempunyai senarai temu janji yang panjang. Para doktor dilatih di luar negara untuk memastikan perkhidmatan yang efektif diberikan kepada semua orang.

Doktor di Klinik Mediviron UOA

  1. Dr Douglas mendapat ijazah perubatan beliau dari Pusat Perubatan Moscow, Rusia dan telah menamatkan pengajian beliau dengan kepujian tertinggi dalam bidang perubatan estetik.
  2. Dr Aris Mazlan telah menamatkan pengajian beliau dari Pusat Perubatan Moscow, Rusia sebagai seorang ‘Doctor of Medicine (MD)’ serta telah membuat pengajian lanjut dalam bidang perubatan estetik. Beliau mempunyai klien dari seluruh Malaysia.

Galeri

Testimoni

"Saya mendapatkan rawatan suntikan ‘keloid’ saya di klinik ini dan hasilnya sangat memuaskan."

Hazwani M

image

KLINIK ARC

33 reviews

Alamat: F3A, 1st Floor, The Mediplex @SJMC, No. 1 Jalan SS12/1, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

No Telefon: +60 17 817 1875

Mengenai Klinik Arc

Menyediakan antara perkhidmatan terbaik di sekitar bandar Kuala Lumpur seiring dengan pakar aesthetic yang berpengalaman. Klinik ini mempunyai teknologi yang terkini serta dapat memenuhi kesemua kehendak pelanggan mereka. Tidak terlupa kepakaran mereka dalam suntikan ‘keloid’.

Doktor di Klinik Arc

  1. Dr Lashela Dharmadass mendapat ijazah beliau dari salah satu universiti terkemuka di India serta mendapat diploma perubatan estetik dari Akademi Perubatan Aesthetic di Amerika. Beliau juga merupakan seorang yang sangat berpengalaman dalam bidang estetik.

Galeri

Testimoni

"Saya sangat gembira berjumpa denga Dr Lashela kerana beliau sangat berpengalaman dalam bidang estetik dan rawatan saya berjalan lancar kerana beliau."

Jamimah H

image

PUSAT PAKAR KULIT DR KO

20 reviews

Alamat: 52A 2nd Floor, off Jalan Puchong, Jalan Op 1/5, Pusat Perdagangan One Puchong, Puchong, Selangor, Malaysia

No Telefon: 1800 22 3322

Mengenai Pusat Pakar Kulit Dr KO

Klinik ini dibuka pada tahun 1997 oleh Dr KO dan telah berkembang pesat sehingga sekarang. Kini, klinik ini sangat terkenal dengan kepakarannya dalam bidang dermatologi serta rawatan suntikan ‘keloid’ yang ditawarkan.

Doktor di Pusat Pakar Kulit Dr KO

  1. Dr Ko Chung Beng ( Consultant Dermatologist, MBChB, MRCP, Dip S.B.Derm, AM ) merupakan doktor yang membuka klinik ini dan merupakan pemilik beberapa cawangan di seluruh Malaysia.

Galeri

Testimoni

"Saya rekomenkan klinik ini kepada semua orang kerana staf di sini sangat baik hati serta sangat bersabar dalam menjawab soalan saya berkaitan dengan rawatan suntikan ‘keloid’."

Stephanie L.

image

MY BLISS

19 reviews

Alamat: Lot 1&2, Level G2 Publika,, Jalan Dutamas 1, Solaris Dutamas, 50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

No Telefon: +603 2300 0268

Mengenai My Bliss

Pihak klinik ini memang sangat terkenal dengan kepakaran mereka dalam bidang estetik . Klinik ini terletak di tengah-tengah Mont Kiara dan merupakan salah satu pilihan utama bagi penyelesaian kulit, muka, badan dan rambut. Klinik ini juga sangat terkenal dengan rawatan suntikan ‘keloid’.

Doktor di My Bliss

  1. Dr Elson Chee Chern Shiung (MBBCh BAO, Diploma dalam bidang Dermatologi, Diploma dalam Perubatan Keluarga, Taulaih LCP (Letter of Credentialing & Privileging) Pengamal Perubatan estetik  dari Kementerian Kesihatan Malaysia

Galeri

Testimoni

"Saya sangat bersyukur dapat berjumpa dengan doktor di sini untuk rawatan suntikan ‘keloid’.. Mereka sangat baikdan sanggup menerangkan prosedur tersebut dengan teliti supaya saya faham.

Fawaz Y.

Senarai di atas merupakan antara klinik yang terkenal di sekitar bandar Kuala Lumpur bagi rawatan  suntikan ‘keloid’. Klinik di sini mempunyai doktor pakar estetik yang memang handal. Jadi, anda pasti akan gembira dengan hasil rawatan yang didapati. Sekiranya anda mendapati informasi di sini tidak mencukupi atau anda ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai rawatan tersebut, sila hubungi kami di alamat emel contact@nexus-clinic.com